Izlozba fotografija foto kino klub trebinje2.jpg

U Kulturnom centru otvorena je 14. klupska izložba članova Foto-kino kluba Trebinje i dodijeljene su nagrade za najbolje fotografije u monohromu (crno-bijela) i boji.

Predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović je rekao da je dobar kvalitet fotografija.

"Dosta naših članova su i planinari tako da ima priličan broj fotografija sa Orjena i okolnih planina, a zastupljeni su i portreti, pejzaži. Ovo je pregled naših fotografija u prethodnoj godini i budući da je korona malo ko je putovao van granica zemlje", istakao je Vukasović.

Prvu nagradu za crno-bijelu fotografiju dobio je Miodrag Vujačić za fotografiju "U prolazu", drugu Dušan Vuković za "Na kraju puta" i treću Miloš Vlatković za "Tragove", a pohvalu je dobio Jovan Vidaković za "Hercegovku".

Izlozba fotografija foto kino klub trebinje3.jpg

Prema riječima Miodraga Vujačića prvoplasirana fotografija je nastala na jednom od vrhova Orjena koji se zove Štirovnik. 

"Drago mi je što je baš ova fotografija dobila nagradu zato što je u crno-bijeloj tehnici veća konkurencija. Šest mojih fotografija se nalazi na izložbi, a u posljednjih šest godina se ozbiljno bavim fotografijom", naglasio je Vujačić.

U kategoriji fotografije u boji, Radovan Dangubić sa fotografijom "Stidljivi pogled" dobio je prvu nagradu, drugu je dobio Slavenko Vukasović za "Maris", treću Predrag Mucović za "Edit Pjaf", dok je pohvalu dobio Radoje Elez za "Dječakov skriveni pogled".

Izlozba fotografija foto kino klub trebinje1.jpg

Prvoplasirani Radovan Dangubić je kazao da je uvijek lijepo dobiti prvu nagradu, a konkurencija je bila velika.

"Fotografija je nastala sasvim slučajno kad sam bio u okolini Čačka na Foto danima i šetali smo kroz neka sela. To je trenutak i uhvatio sam taj pogled djeteta koje je gledalo kroz prozor", objasnio je Dangubić.

Selektor ovogodišnje izložbe bio je Dragan Prole (MF AUF BiH, EFIAP/d1), a publici se predstavilo 15 autora, članova Foto-kino kluba Trebinje sa 60 fotografija.

Izložba će biti otvorena do 25. decembra.