Drasko-Stanivukovic-i-Ivan-Begic.jpg

Ivan Begić, dosadašnji odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka napustio je ovu stranku i vratio poslanički mandat.

On je na društvenim mrežama napisao da nakon mjeseci ucjena, psihičkog maltretiranja i prijetnji istakao da je njegov privatni snimak pušten u javnost, te se, kako on ističe, preko stranačkih baza njihovih protivnika šalje građanima i širi društvenim mrežama.

"Zbog istog snimka traženo mi je 500.000 KM, a zbog pritisaka i prijetnji koje trpim moje zdravstveno stanje se pogoršalo. Zbog svega toga danas sam ponovo kod psihijatra i ne osjećam se dobro", naveo je Begić.

Kako je dodao, u politiku je ušao čistog srca i iskrenih namjera, ali prljava igra političkih protivnika ne bira sredstva.

"Moj privatni video snimak poslali su mojim prijateljima, a najviše boli činjenica da su snimak poslali mojim roditeljima kojima je ozbiljno narušeno zdravstveno stanje. Oštro demantujem da video ima veze sa mojim saradnicima niti bilo kim iz javnog života. Iako smatram da svako ima pravo na privatni život, svjestan sam odgovornosti koju imam kao javna ličnost i zbog toga se povlačim iz politike, predajem mandat odbornika i napuštam PDP", naglasio je Begić.

Inače, na snimku se vide eksplicitne fotografije na kojima je Begić sa nepoznatim muškarcem.