Her darivanje krvi.jpg

U 57. ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Službi za transfuzijsku medicinu krv su darovali članovi Aktiva dobrovoljnih dvalaca krvi HET-a. Tom prilikom prikupljeno je 29 jedinica najdragocjenije tečnosti.

Ovo je treća akcija ovog aktiva u 2021. godini. S obzirom na da se živi u vremenu pandemije i da je ona stvorila mnogo problema na svim poljima, u trebinjskoj Službi transfuzijske medicine Trebinje zadovoljni su ovom godinom.

"U odnosu na prethodnu godinu prikupili smo više od 150 jedinica krvi, a imamo i veći broj akcija tako da će ovo biti godina sa najvećim brojem organizovanih akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Do sada smo prikupili preko 1.750 jedinica krvi, a do kraja godine nadam se da će se sprovesti 60. akcija od strane naše službe", rekao je načelnik Službe dr Dragan Šarenac

Šarenac je dodao da je najznačajnije da su svi pacijenti Bolnice dobili potrebne jedinice krvi na vrijeme bez obzira na vrijeme u kome živimo i da je dobrovoljno davanje krvi ostalo kao jedini način na koji se prikuplja krv i u ovom vremenu.

"Uspjeli smo da dobrovoljno davalaštvo krvi očuvamo na stotinu odstotnom iznosu kada je u pitanju funkcionisanje naše službe", zaključio je Šarenac.