vukanovic .jpg

Narodni poslanik Nabojša Vukanović najavio je da će njegova "Lista za pravdu i red" samostalno izaći sa listom kandidata za Narodnu skupštinu Republike Srpske na opštim izborima 2022. godine, potvrđujući tako da ne dolazi u obzir koaliciona saradnja sa SDS-om i PDP-om, a još manje sa DNS-om i SPS-om.

Vukanović je rekao da mu je cilj da na ovaj način formira jak poslanički klub u Narodnoj skupštini Republike Srpske gdje već tri godine djeluje kao poslanik u klubu SDS-a.

"Ne dozvoljavam priče da svako može da ima svoje liste, samo nemojte da ja imam. Mislim da je dobro i zdravo da uđe neka nova grupa od sedam-osam ljudi, iskrenih opozicionara, koji će biti garant da imamo ključ za svaka vrata i da se neće praviti kompromisi", istakao je Vukanović.

On je naveo da je izričito protiv zajedničke liste opozicije istakavši kao glavnu prepreku to što ne bi pristao da bude na istoj listi sa ljudima poput predjednika DNS-a Nenada Nešića.

"Od zajedničke liste opozicije u Srpskoj nema ništa, ne bih sebe mogao zamisliti na istoj listi sa nekim poput Nešića, možda bi se o zajedničkoj listi moglo pričati za Parlament BiH, takav nastup bi bio dobar i produktivan", dodao je Vukanović.

Prema Vukanovićevim riječima, Nenad Nešić nije čovjek promjena.

"Mi moramo sa njim da raskrstimo - ako to sada učinimo on neće napraviti nikakvu štetu, a ako ga pustimo da bude s nama do juna, kada budu formalne kandidature ili kada prođu izbori, daćemo mu legitimitet da osvoji sedam-osam poslaničkih mandata, a onda će nam zabiti nož u leđa i otići na drugu stranu", poručio je Vukanović.