fk leotar.jpg

U 18. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" u subotu, 27. novembra, dočekuje FK "Velež" iz Mostara. Pogled na tabelu nam govori da je to okršaj osmoplasiranog domaćina i devetoplasiranog gosta, sa razlika u jednom bodu.

Gledajući istoriju ova dva kluba, mnogo igrača koji su igrali u Leotaru išlo je u Velež i obrnuto.

Trener Trebinjaca Branislav Krunić je rekao da očekuje jednu fer i korektnu utakmicu bez obzira na važnost meča.

Prema njegovim riječima, gosti su što se tiče kvaliteta ekipe veliko iznenađenje s obzirom na to na kojem mjestu na tabeli se nalaze.

"Imaju dobre pojedince. Mi smo se pripremali za utakmicu i analizirali smo protivnika i želimo da u ovoj posljednjoj utakmici pred našom publikom završimo na najbolji mogući način. Njihov problem su igrači do 21 godine i u mnogim utakmicama kiksevi tih igrača su odlučivali pobjednika", kazao je Krunić.

Kapiten Andrej Đurić je naglasio da ih očekuje teška utakmica na veoma lošem terenu.

"Ekipa Veleža ima pojednice koji mogu da riješe utakmicu, ali pred našom publikom igramo i uz zalaganje svih nas doćićemo do pobjede. Atmosfera u ekipi je odlična, radili smo u ovoj sedmici dobro i nadam se da ćemo se sa povoljnim rezultatom oprostiti sa našim navijačima do proljeća", iskren je Đurić.

Što se tiče igrača, Krunić računa na sve njim osim na odavno povrijeđenog Mićunovića, a gosti će igrati bez kapitena Zvonića i Radovića koji pauziraju zbog kartona.

Utakmica u Policama počinje u 13.00 časova.