Koronavirus.jpg

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 713 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 300 osoba.

Radi se o 162 muškarca i 138 žena, od kojih su 53 mlađe, 177 srednje i 70 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 119 osobe je iz Banjaluke, 45 iz Trebinja, 36 iz Bijeljine, 21 iz Prijedora, 14 iz Ljubinja, 12 iz Foče, po sedam iz Doboja i Ugljevika, pet iz Zvornika, po četiri iz Bileće i Modriče, po tri iz Istočnog Novog Sarajeva i Teslića, po dvije iz Berkovića, Dervente, Kotor Varoša, Lopara, Pala i Prnjavora i po jedna iz Gacka, Kalinovika, Laktaša, Milića, Novog Goražda, Rudog, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva. Radi se o 21 muškaracu i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Prijedora, tri iz Prnjavora, po dvije iz Banjaluke, Bijeljine, Kozarske Dubice i Sokoca i po jedna osoba iz Bileće, Broda, Dervente, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Milića, Mrkonjić Grada, Pala, Ribnika, Rogatice, Šipova, Teslića i Vlasenice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 88.731 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 5.103 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 355.846 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 588, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 249, a u ostalim bolnicama 339. Na respiratoru je 58 osobe, 35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 23 u ostalim bolnicama.