kovid 19.jpg

Hrvatski ministri zdravlja i pravosuđa i uprave, Vili Beroš i Ivan Malenica saopštili su danas da se uvode stroge kazne za odgovorne osobe koje ne poštuju odluku o obaveznim kovid potvrdama u novčanom iznosu od 30.000 do 50.000 kuna.

Beroš je na vanrednoj konferenciji za novinare oštro kritikovao političare koji su podržali protest protiv vakcinacije i testiranja.

Ministar zdravlja je upozorio da epidemiološka situacija u Hrvatskoj nije dobro i pozvao građane da prime treću dozu vakcine protiv korona virusa.

Beroš je rekao da su učesnici protesta protiv vakcinacije izmanipulisani, a da su, kako je rekao, "manipulatori pokazali svoja lica".

Beroš je sa žaljenjem konstatovao da je među protestantima bilo ljekara i intelektualaca što, kako je rekao, može da znači samo jedno - ti ljudi su izmanipulisani.

"A oni, manipulatori, su pokazali svoja lica. Bili su na tim protestima i uprkos tome što njihovi zdravstveni stratezi podržavaju vakcinaciju, testiranje i upotrebu kovid potvrda, oni se bore protiv toga. Dakle, bore se protiv svega. Šta je rezultat toga? Ugrožavanje zdravlja naroda", rekao je Beroš.

Ocjenjujući da je to loše, Beroš kaže da u Hrvatskoj postoje dva paralelna svijeta, svijet u kojem kovid oduzima živote, svijet preopterećenih zdravstvenih radnika, svijet gdje se bolesnici bore za svoj posljednji udah i jedan drugi svijet - svijet apsurda.

Beroš je povišenog tona upitao "ko su ti ljudi".

"Ako sve negirate, nemojte dolaziti kod ljekara po drugu pomoć", rekao je Beroš, prenijeli su hrvatski mediji.