Djeca iz ruralnog podrucja2.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore o mjesečnoj novčanoj pomoći sa roditeljima 128 djece djece koja pohađaju nastavu u područnim odjeljenjima osnovnih škola i djece koja žive u ruralnim područjima, a nemaju područno odjeljenje škole u svom mjestu.

Ćurić je rekao da je vrijednost programa oko 90.000 maraka, a novčana pomoć ovim porodicama biće isplaćivana u devet mjesečnih rata.

„Rate su različite u zavisnosti kojoj kategoriji pripadaju porodice iz kojih su djeca, kreću se do 125 maraka. Dakle, uzeli smo u obzir da li su roditelji zaposleni ili ne i da li su penzioneri“, rekao je Ćurić.

On je najavio da će razmatrati i proširenje programa kako bi on obuhvatio i srednjoškolce koji žive u ruralnim dijelovima grada.

Djeca iz ruralnog podrucja1.jpg

Novak Spaić, iz Jazine kaže da je ovaj vid pomoći veoma značajan.

„Imam jednog osnovca i jednog srednjoškolca. Nadam se da će i srednjoškolce uključiti u ovaj projekat. Ovakve aktivnosti nam ulivaju nadu da ostanemo u mjestima gdje živimo, zahvalni smo gradu i gradonačalniku na pomoći“, rekao je Spaić.

Milana Bajčetić ističe da će pomoć od grada iskoristiti za prevoz djeteta koje pohađa školu u gradu.

„Najpotrebnija su nam sredstva za gorivo, da dijete, koje je treći razred, odvozimo i dovozimo kući, jer je selo Ljubovo gdje živimo, od grada udaljeno oko 10 km“, kaže ona.

Ovaj program pomoći djeci iz područnih odjeljenja osnovnih škola i djeci koja žive u ruralnim područjima Grad Trebinje realizuje već četvrtu godinu.