mitrovdan trebinje.jpg

Predstavnici trebinjske Boračke organizacije, grada Trebinja, Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe" i Policijske uprave Trebinje danas su položili cvijeće kod spomenika braniocima Trebinja od 1992. do 1996. godine, povodom Mitrovdana - krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske.

Potpredsjednik Boračke organizacije Trebinje Maksim Mrakić kaže da je najmanje što se može na današnji dan sjetiti se saboraca koji su živote dali za odbranu Republike Srpske da bismo danas živjeli u miru.

On je poručio da odavanje pošte i služenje pomena najmanje što se može učiniti za borce, te istakao da položaj boraca u cijeloj Republici Srpskoj, pa tako i u Trebinju, nije na zavidnom nivou.

"Žalosno je da nakon ovoliko godina poslije rata imamo još nezaposlenih boraca, a najteže je to što imamo djecu poginulih boraca koji ne rade i razmišljaju da napuste zemlju za koju su njihovi očevi položili živote", istakao je Mrakić.

U prostorijama trebinjske Boračke organizacija obavljeno je lomljenje slavskog kolača, povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske.