Nikola jokic.jpg

To može samo Nikola Jokić! Maestralni centar bio je heroj tijesne pobjede Denvera nad Hjustonom – 95:94, u kojoj je postigao 28 poena uz 14 skokova i dvije asistencije, da bi u posljednjem napadu blokadom spriječio pogodak za trijumf Rokitsa.

Momak iz Sombora je po ko zna koji put ponovo morao sam da „nacrta“ pobjedu Denvera jer je Barton sa 15 poena uz njega bio jedini dvocifren. Ubacio je 15 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Gordon se zaustavio na devet, baš kao i Moris...

Nagetsi su bolje otvorili susret, ali je poslije tog početnog naleta Hjuston uspio da preokrene rezultat i konstantno je imao prednost između tri i šest poena.
 

U drugoj četvrtini Rakete su se odlijepile čak na plus devet – 45:36, ali su Nagetsi do odlaska na odmor uspjeli da istope tu prednost na samo pola koša zaostatka 45:44, a najzaslužniji za to bio je Jokić koji je ubacio 11 poena.

U nastavku su se stvari promijenile jer je Denver nošen Nikolom Jokićem stigao do preokreta.

Ipak, prava drama uslijedila je na samom kraju kada je sve ukazivalo na to da će Denver upisati i treći vezani poraz.

Hjuston je vodio 94:89, ali su se Nagetsi vratili, a trojku iz ćoška za preokret postigao je Gordon – 95:94.
 
Ipak, Rokitsi su imali napad za pobjedu, ali je Jokić odirao fantastičnu odbranu, uspio je da "spusti rampu" i da blokadom spriječi rivala da poentira.