Marinko rokvic 2.jpg

Poznati pjevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini. Kako je navela porodica pjevača, uzrok smrti je rak pankreasa.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici i prijateljima Marinka Rokvića, ističući da će njegove pjesme i talenat koji je posjedovao pamtiti generacije njegovih poštovalaca.

"Sa velikom tugom primio sam vijest da nas je napustio još jedan velikan srpske muzičke scene i moj veliki prijatelj. Marinko Rokvić bio je više od pjevača, umjetnik narodne pjesme koji je snagom svoga glasa obilježio naše, ali i buduće vrijeme", istakao je Dodik.

Povodom smrti Marinka Rokvića, telegrame saučešća uputio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić navodeći da je sa velikom tugom primio tu vijest.

"Sa velikom tugom sam primio vijest o smrti Marinka Rokvića, legende naše narodne muzike i izuzetnog izvođača koji je svojim nastupima oduševljavao generacije poštovalaca dobre izvorne muzike. Uvijek ćemo pamtiti njegov jedinstveni glas i talenat. Neka počiva u miru", napisao je Vučić na Tviteru.

Predsjednik Narodne skupšine Republike Srbije Ivica Dačić uputio je izraze saučešća porodici preminulog pjevača.

Jedan od prvih pjevača koji se oprostio od njega bio je Miroslav Ilić.

"Ne mogu da verujem da je Marinko preminuo. Ovo je strašno. Hvala mu puno za sve i moje najiskrenije saučešće porodici. Bio je pevačina, veliki čovek i drug", rekao je Miroslav i dodao da je bio upoznat sa njegovim zdravstvenim problemima.

"Znao sam je imao nekih problema sa zdravljem, ali mislio sam da će prevazići to i dugo živeti", rekao je Ilić za Nova.rs.

Pjevačica Snežana Đurišić kratko je napisala na svom Instagram profilu:

"Vječna ti slava dragi prijatelju i kolega", uz zajedničku fotografiju.

Pjevačica Dragana Mirković napisala je poruku: "Jedan po jedan velikani idu da pjevaju u rajsku kafanu. Dragi moj Marinko, počivaj gdje nema bola i tuge, a mi ćemo ostati da te pamtimo zauvijek, jer tvoj lijepi glas i antologijske pjesme ostaju neizbrisiv dio našeg muzičkog nasljeđa. Mi koji smo vas poznavali, poštovali i voljeli danas dijelimo tugu sa vašom porodicom, kojoj izražavam iskreno saučešće".

Tugu zbog ove vijesti nije krila ni pjevačica Nada Topčagić.

"Ne mogu da verujem, ne. Strašno sam pogođena, molila sam se svako veče samo da preživi sve to, ja sam videla po njegovoj Slavici i po porukama da nije dobro, samo su mi to napisali", rekla je Nada kroz suze.

Takođe, dosta pjevača je sa tugom komentarisalo odlazak, ove legende narodne muzike.

"Prije sat vremena su mi javili da nas je Marinko napustio. Tužno i pretužno. Izgleda da je došlo vrijeme za našu generaciju. Bio je pravi pjevač. Posljednji put smo se čuli prije pola godine. Kako se razbolio nikome se nije ni javljao. Naša djeca su bila više u kontaktu", rekao je Halid Bešlić, za Kurir.

"Bilo je šta je bilo ne možemo da se radujemo ničijoj smrti žao mi je, žao mi je,verujte mi. Među živim ljudima je sve dozvoljeno, život je surov, ali ovakve stvari su veliki udarac. Neka ga nebo primi u svoje carstvo sve nas to čeka. Žao mi je je, žao mi je. Teško mi je kad čujem da je neko nepoznat preminuo, a ne neko koga godinama znam i sa kim sam zajedno i nastupao", rekao je Miloš Bojanić.

Takođe, pjevačica Lepa Brena je izjavila saučešće i na Instagram storijima podijelila zajedničke slike sa pokojnim pjevačem.

"Tužno vreme za rastanke. Mi koji smo ga voleli i poštovali pamtićemo ga po neprikosnovenom glasu i interpretaciji, predivnom izboru njegovih pesama i očuvanju dostojanstva naše profesije. Saučešće njegovoj divnoj porodici", istakla je Lepa Brena.

"Zbogom, dragi Marinko. Pamtiću te po osmehu i pesmama. Saučešće porodici", napisala je pevačica Ana Bekuta na storiju na svom Instagram profilu.