Fk leotar rudar.jpg

U 16. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" u subotu u 13.00 časova u Policama dočekuje NK "Široki Brijeg" iz istoimenog mjesta. Gledajući na tabelu sastaju se osmoplasirani domaćin sa šestoplasiranim gostom, koji su u Trebinju igrali 12 utakmica od toga Leotar ima sedam pobjeda, jednam neriješen rezultat i četiri poraza.

Trener Branislav Krunić je naglasio da ekipa iz Širokog ima svoj sistem organizacije i igre, dobru omladinsku školu iz kojeg crpe veliki broj igrača.

"Oni imaju izbalansiran sastav kako iskusnih, tako i mladih igrača. Mislim da je to ekipa protiv koje se može igrati i ako budemo onakvi kakvi znamo da budemo -  disciplinovani i borbeni, uz malo sportske sreće, možemo da dođemo i do sva tri boda. Postoji imperativ pobjede i to je naš najveći motiv koji treba da bude u ovoj utakmici. To nama nije pritisak već dodatna snaga u ovoj utakmici", rekao je Krunić.

Igrač Leotara Miloš Aćimović je istakao da je atmosfera u ekipi pozitivna i da su svi igrači maksimalno fokusirani na utakmicu.

"Nakon tri utakmice bez pobjede nameće se sam od sebe imperativ pobjede. U goste nam dolazi ekipa koja nije sada na nivou od prethodnih godina, ali posjeduju kvalitet i pred nama nije lak zadatak, ali uz podršku sa tribina možemo se nadati pobjedi", kazao je Aćimović.

Domaćin ne može da računa na Ramića koji nije odradio crveni karton i povrijeđenog Mićunovića