politicke-partije.jpg

Do parlamentarnih izbora ostalo je manje od godinu dana, a političke partije već se uveliko spremaju za nadolazeću godinu kad će se nekim dijeliti opanci, a nekim obojci. I pozicija i opozicija vjeruje u pobjedu - bar tako tvrde njihovi predstavnici u Trebinju.

Opozicija je u Trebinju poprilično dug vremenski period bila u ofanzivi - napadala, kritikovala, prozivala i saopštavala, ali je Slavko Vučurević poremetio sve planove, posebno ako se uzme u obzir PDP, partija koja je u Trebinju spala na nekoliko ljudi. Bar ako je vjerovati fotografijama od juče.

Ono što je prednost lokalnog PDP-a je da je odbor preuzeo Saša Borjan, za koga mnogi Trebinjci imaju samo riječ hvale ali i ono "međutim" - nije za političke vode gdje se miješa sve i svašta. Dokaz tome je i Nebojša Milivojević iz SNSD-a koji je juče naprasno prešao u PDP i odmah dobio mjesto za glavnim astalom.

Jesu li i Vučurević i Milivojević preletači? Ili je to ipak samo Vučurević? Ako je slušati opoziciju svi koji iz SNSD-a prebjegnu u njihove redove su patriote i žrtve režima koji su uvidjeli sve ono loše što se radi godinama. Doduše, priučena pamet je nekima došla poslije poslije 18 godina, a nekima poslije 20. Baš kao Nenadu Nešiću. Ne ni on nije papak. Samo vam se pričinjava.

U svakom slučaju su shvatili da tamo gdje su bili nije baš najbolje. A prethodno su to i te kako dobro iskoristili. 

pdp trebinje.jpg

SDS u Trebinju, kao i ranije, skoro da nije prisutan u javnoj sferi, osim poneke slabo osmišljene objave na društvenim mrežama i "akcije" koja se u političkom marketingu ne koristi više nigdje u svijetu osim u trebinjskom SDS-u. Inovativnosti ne da im fali, nego je teško da će je ikada imati. Svakako, SDS se konsoliduje i mlade snage koje su preuzele partiju imaju šansu da okrenu kurs djelovanja i ponovo postanu prepoznatljiva politička sila u gradu.

Ni u naše preduzeće ne cveta cveće - tako bi se moglo opisati trenutno stanje u trebinjskom SNSD-u. Zaustavljeni u vremenu i prostoru bez skoro ikakvih konkretnih akcija, osuđeni na jedne te iste kadrove već godinama unazad. Ipak, vlast je ta koja ima moć, pa ne treba da čudi što se SNSD u posljednje vrijeme budi iz skoro trogodišnjeg dubokog sna. Da ako i nešto urade po pitanju kadrova i novih javnih politika. 2017. je bila prije 4 godine.

IMG_20211023_30469.jpg

O DNS-u ne treba trošiti riječi. Odavno su u Trebinju statistička greška.

Lista za pravdu i red pokušava da se predstavi kao totalni pandan aktuelnoj vlasti. I sve je to u redu, ali sa trenutnim „istaknutim“ kadrovima ne mogu dogurati dalje od redovne kafe pod platanima. Ovo društvo treba promjene koje će prevoditi obrazovani i stručni ljudi, a ne oni koji ne mogu da sastave prostoproširenu rečenicu i pritom nam svako malo "davaju savršene analizi" da vas od njih u najmanju ruku zaboli glava. Nekad je pametnije ćutati ili bar pametnijem i stručnijem dati riječ. To nije grijeh, to je nasušna potreba da više ne bismo slušali kojekakve gluposti "stručnjaka" za sve i ništa.

lista za pravdu i red.jpg

Socijalisti kao socijalisti. Zdravo drugovi, smrt kapitalizmu, živio kapitalizam. Za njih je vrijeme odavno misaona imenica. 

O ostalim partijama suvišno je i pisati. Ni članovi im ne znaju puno ime.