pdp trebinje.jpg

I dok iz PDP-a godinama govore o kontaminaciji političke scene izražene kroz stranačke preletače, koji su javnosti poznati i kao "papci", trebinjskom odboru ove partije ne smetaju oni koji mijenjaju stranače dresove.

Ništa to ne bi bilo čudo da upravo iz ove partije nisu bili najglasniji kad bi neko iz njihovih i ostalih opozicionih stranaka prešao na stranu pozicije. Ipak, izgleda da im ne smeta prelazak iz SNSD-a u njihove redove.

I uz to dobije kao nagradu da već na prvom pojavljivanju pred članovima odbora sjedi odmah do Branislava Borenovića i Jelene Trivić. Potvrdila je to danas sjednica Povjereništva PDP-a za Gradski odbor Trebinje, na kojoj je iskazana puna podrška povjereniku odbora Saši Borjanu.

Tako se danas od "brojnih" članova PDP-a, osim Borjana i narodnog poslanika Ljubiše Krunića, na vrhu stola našao i Nebojša Milivojević, nekada ugledni SNSD-ovac, koji sa tom strankom, bar zvanično, nije donedavno raskrstio. Ali mu to nije smetalo da bude na sjednici PDP-a i to rame uz rame sa oštrim opozicionarima sa kojim je svojevremeno vodio političku borbu.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je danas iskazana još jača snaga i optimizam u PDP-u.

"Puna podrška Saši Borjanu, Ljubiši Kruniću i svim ljudima koji će u narednih nekoliko sedmica izvršiti pripreme za sabor PDP-a i u izbornu godinu ćemo ući potpuno rekonstruisani, obnovljeni, jaki za velike izborne pobjede koje nas čekaju u narednom periodu", poručio je Borenović.

Povjerenik PDP-a za Gradski odbor Trebinje Saša Borjan najavio je da će ova stranka nastaviti beskompromisnu borbu protiv SNSD-a i da će pokušati dati prostor novim ljudima da se ostvare u PDP-u.

"I u SNSD je bilo i ima čestitih ljudi, ali oni koji su prepoznali pogubnost njihove politike prilaze nama. Danas je ovdje sa nama nekadašnji koordinator i važna karika trebinjskog SNSD, Nebojša Milivojević, koji će svoje političko djelovanje nastaviti u PDP, jer ovdje vidi iskrenu namjeru da se borimo za dobrobit našeg grada i republike", rekao je Borjan.

Ova sjednica je održana je nakon što je Slavko Vučurević smijenjen sa mjesta predsjednika gradskog odbora PDP-a. Nakon toga je Vučurević napustio PDP, optuživši rukovodstvo stranke za brojne kriminalne radnje, korupciju, posjedovanje stanova u Velikoj Britaniji, uzimanje mita, pranje novca, saradnju sa stranim službama...