projekti grad2.jpg

Na području grada u toku su brojni radovi na više lokacija, a svaki sunčan dan se iskorišćava da radnici i mašine završe što više posla.

Gradonačelnik Mirko Ćurić kaže za TrebinjeLive.info da je završeno asfaltiranje preostale staze u gradskom groblju u Podgljivlju, a završeni su i trotoari u ulici Vojvode Stepe Stepanovića.

"Iz ranijeg perioda nam je ostala jedna neasfaltirana staza u dijelu groblja u Podgljivlju - i ona je završena. Završeno je i proširenje trotoara pored Dječijeg dispanzera i Palate pravde", naveo je Ćurić.

projekti grad4.jpg

On je istakao da su pri kraju i radovi na izgradnji nove ulice u bivšoj kasarni, koja je spojila magistralni put Trebinje-Ljubinje sa naseljem Luč.

"Tamo se formira jedno cijelo novo naselje i ova saobraćajnica je bila više nego neophodna. Vjerujem da će to biti jedna od najljepših ulica u gradu, gdje je brojno zelenilo", dodao je Ćurić.

projekti grad1.jpg

Prema njegovim riječima, osim saobraćajnice, izgrađeni su i trotoari i biciklistička staza te određen broj parking mjesta i javna rasvjeta.

Prethodno su, podsjetio je gradonačelnik, završeni trotoar i parking u naselju Tini te trotoar uz magistralni put za Herceg Novi i Dubrovnik.

"U toku su i radovi na postavljanju javne rasvjete uz magistralni pu prema Bileći, gdje će postavljena led rasvjeta. Ovim projektom smo završili osvjetljavanje prilaza gradu", pojasnio je Ćurić.

Osim toga, završava se i trotoar ispod naselja Gučina.

"Nedovršeni trotoar i biciklističku stazu zavrešavamo poslije šest-sedam godina čekanja. Tu će biti izgrađen i potporni zid", dodao je Ćurić.

projekti grad3.jpg