Leotar borac fudbal.jpg

U osmini finala Kupa BiH u Trebinju se sutra sastaju FK "Leotar" i FK "Borac". Ove dvije ekipe u Premijer ligi BiH odigrali su dvije utakmice, prva u Banja Luci je završena 0:0, a prije desetak dana u najjužnijem gradu Republike Srpske bilo je 1:1.

Prema riječima trenera Branislava Krunića (koji zbog crvenog kartona koji je dobio u subotu protiv FK "Sloboda" iz Tuzle neće sjedati na klupi trebinjskog premijerligaša), njegova ekipa igraće sa jednim kvalitetnim protivnikom, te da je dobro što se igra samo jedna utakmica.

"Što se tiče utakmica u Kup takmičenju ekipe koje imaju širok roster igrača imaju prednost. Budući da je nama od početka prvenstva cilj opstanak u Premijer ligi BiH u ovom takmičenju nemamo ambicije što se tiče uspjeha, ali isto tako dajemo priliku mladim i igračima koji imaju manju minutažu da drže igračku formu. U ovu utakmicu krećemo sa igračima koji su pobjedom u Novom Gradu osigurali prolaz u ovaj krug", istakao je Krunić.

Najiskusniji igrač Dragan Ristić je napomenuo da je Leotar nedavno pokazao i dokazao da može igrati protiv aktuelnog prvaka BiH. 

"Ko god izađe na teren smatram da će dati posljednji atom snage da prođemo u dalji krug takmičenja. O Borcu ne treba trošiti riječi jer znamo ko nam dolazi", rekao je Ristić.

U ekipi Leotara neće biti Zeca, Milovića i Đurića, ali će dobiti priliku Kolak, Polić, Medan.

Utakmica se igra u Policama sa početkom u 14.30, a pravdu će dijeliti ista sudijska trojka od subote Miloš Gigović iz Gradiške, sa pomoćnicima Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša i Radislavo Kačavendom iz Gradiške.