korona vakcinacija.jpg

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 895 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 354 osobe, dok je preminula 21 osoba.

Kada su u pitanju novozaraženi, radi se o 163 muškaraca i 191 ženi, od kojih su 79 mlađe, 197 srednje i 78 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 65 osoba je iz Banjaluke, 56 iz Trebinja, 42 iz Bijeljine, po 18 iz Bratunca i Višegrada, 17 iz Prijedora, 16 iz Prnjavora, 14 iz Doboja, 12 iz Zvornika, po deset iz Kozarske Dubice i Foče, po osam iz Bileće i Laktaša, pet iz Ugljevika, po četiri iz Mrkonjić Grada i Čajniča, po tri iz Berkovića, Broda, Kneževa, Modriče i Teslića, po dvije iz Vlasenice, Vukosavlja, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Lopara, Milića, Petrova, Ribnika, Rogatice, Čelinca, Šamca i Šekovića i po jedna iz Dervente, Istočne Ilidže, Jezera, Nevesinja, Novog Goražda, Petrovca, Rudog i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj. Radi se o osam muškaraca i 13 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su po četiri osobe iz Banjaluke i Doboja, tri iz Prijedora, po dvije iz Foče i Bijeljine i po jedna iz Višegrada, Zvornika, Dervente, Kostajnice, Ribnika i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 80.764 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 4.640 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 335.222 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 558, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 187, a u ostalim bolnicama 371. Na respiratoru su 57 osoba (26 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 6.124 osobe.