Policija srpske.jpg

Policijski službenici Policijske stanice Bileća, dana 20.10.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala S.A. iz Bileće, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo „razbojništvo“.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju, izvršili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice inicijala S. A. , te tom prilikom pronađeni i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništvo, koje se dogodilo istog dana u Nikšiću, Republika Crna Gora.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšeni je osumnjičen da je učestvovao u jučerašnjoj  pljačci u Nikšiću kada je otuđeno oko 400.000 evra, a prilikom iste je ubijen radnik obezbjeđenja.

Crnogorski mediji pišu da su u trenutku kada je ispred pošte stalo vozilo za transport novca iz džipa bh. registarskih oznaka izašla trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, koji su brzo prišli radnicima obezbjeđenja, poprskali ih biber sprejom i počeli ih udarati kundacima.

Navodno su dvojica radnika obezbjeđenja pala, a jedan se uhvatio u koštac sa jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio ga u grudi.

Za to vrijeme, druga dvojica pljačkaša su džakove sa novcem ubacivali u džip kojim su došli. Prema izjavama očevidaca, pljačkaši su imali na sebi duže kabanice i kapaljuče.

Zapaljeni automobil pljačkaša policija je pronašla na sporednom putu u mjestu Poklonci, ispod regionalnog puta (zaobilaznica) koji od Nikšića vodi do Šavnika i Plužina.