Ubistvo bileca.jpg

Stojan Albijanić (27) iz Bileće uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u razbojništvu u Nikšiću, kada su razbojnici prilikom pljačke vozila koje je dovezlo novac u poštu, pucali u radnika obezbjeđenja Ljubišu Mrdaka (50), koji je preminuo, pišu "Nezavisne".

U okviru međunarodne policijske saradnje Bilećaninu su lisice na ruke stavili pripradnici Policijske uprave Trebinje, a osim za razbojništvo sumnjiče ga i za krađu auta u Derventi, koje je, kako se sumnja korišteno u razbojništvu u Crnoj Gori.

Krvava pljačka se desila u srijedu kada su u jutarnjim satima ukradeno 400.000 evra iz vozila koje je dovezlo novac u poštu u Nikšiću, a razbojnici su napali radnike koristeći suzavac i udarajući ih, a Mrdaka koji je pružio otpor, jedan od razbojnika je upucao u grudi.

Razbojnici su potom pobjegli sa novcem, a radnik je ubrzo izgubio bitku za život.

U vezi razbojništva pripadnici PU Trebinje izvršili pretres Albijanića.

"Pripadnici PU Trebinje postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju, izvršili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice S.A. , te tom prilikom pronađeni i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju razbojništva, koje se dogodilo istog dana u Nikšiću u Crnoj Gori", naveli su iz PU Trebinje.

Za ostalim razbojnicima se intenzivno traga, a Albijanić je danas na krminalističkoj obradi i mediji su nezvanično prenijeli da pripadnici Policijske uprave Trebinje takođe tragaju za još jednom osobom koja se može dovesti u vezu s razbojništvom u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, u okviru međunarodne policijske saradnje u Bileći su uhapsili S.A., zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa krađom vozila u Derventi 07/08. septembra 2021. godine i razbojništvom u Crnoj Gori.

Crnogorski mediji objavili su da su u trenutku kada je ispred pošte u ulici Jola Piletića, oko devet časova stalo vozilo za transport novca iz džipa bh. registarskih oznaka izašla trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, brzo prišli radnicima obezbjeđenja, poprskali ih biber sprejom i počeli ih udarati kundacima.

Navodno su dvojica radnika obezbjeđenja pala, a jedan im se suprostavio, a u okršaju sa jednim od razbojnika upucan je iz neposredne blizine.

Druga dvojica razbojnika su vreće s novcem ubacili u ukradeni džip nisan sa tablicama BiH. Prema izjavama očevidaca, tamošnji mediji navode da su pljačkaši imali na sebi duže kabanice i kapaljuče.

Zapaljeni automobil za koji se sumnja da je korišten policija je pronašla na sporednom putu u mjestu Grebice.

Iz crnogorske Uprave policije je saopšteno da se intenzivno traga za izvršiocima razbojništva, a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici.

Mediji prenose da je novac koji je ukraden bio namijenjen za isplate penzija. Navode da je ubijeni Mrdak bio hospitalizovan u Medicinskom centru u Nikšiću, ali je preminuo, a bio je dobrovoljni davalac krvi i član kluba dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava iz Nikšića. Takođe bio je i bivši pripadnik Sedmog bataljona VJ.

Dragan Tufegdžić, izvšni direktor Pošte Crne Gore, rekao je da je smrt Ljubiše Mrdaka potresla sve građane Crne Gore.

"Izuzetno težak dan za sve građane Crne Gore i poraz države Crne Gore što dočekujemo da nam se u 21. vijeku dešavaju ove stvari. Evidentno je da nešto ne štima u čitavoj državi, da nešto nije u redu u tom bezbjednosnom sistemu što je u prošlosti rađeno, ne sadašnjem bezbjednosnom sektoru. Treba se iščupati iz toga i ovo je veća priča od bilo svega", kazao je Tufegdžić.