trebinjska-bolnica-5-1024x768.jpg

Pekara „Peron“ iz Trebinja još jednom je pokazala humanost. Ovaj put pomoć je pružena djeci i omladini sa posebnim potrebama koje okuplja Udruženje „Tračak nade“ iz Foče, a humanost ove firme osjetiće i pacijenti na kovid odjeljenu Bolnice Trebinje.

Vlasnik pekare „Peron“ Darko Tasovac razgovarao je sa ombudsmanom za djecu Republike Srpske Dragicom Radović i  predsjednikom Upravnog odbora udruženja „Tračak nade“ Jelenom Vilotić, i tom prilikom je dogovoreno da ova pekara svakodnevno dostavlja peciva i slatki program u Servis centru „Tračak nade“ iz Foče.

"Ova pomoć koju je osigurala pekara 'Peron' iz Trebinja će svakako dobro doći za lica sa poteškoćama u razvoju, a na obostrano zadovoljstvo i vlasnika pekare Darka Tasovca i korinika centra" navode iz ovog Udruženja.

Udruženje „Tračak nade“ iz Foče je regionalni Servis centar u koji, osim korisnika iz Foče i Čajniča, dolaze i djeca iz federalne opštine Foča-Ustikolina.

Osim pomoći za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju u Foči, Tasovac je sa direktorom Bolnice Trebinje Nedeljkom Lambetom dogovorio da pekara svakodnevno iz svoga asortimana isporučuje jedan dio peciva za kovid odjeljenje Bolnice Trebinje, a u cilju podrške i pomoći ljekarima i pacijentima na ovome odjeljenju.

Tasovac kaže da se neće zaustaviti na ovome i da će u narednom period proširiti svoj humanitarni rad i na neke nove institucije i udruženja kojima je potrebna pomoć.