reflektori police.jpg

Na stadionu u Policama počeli su pripremni radovi za postavljanje reflektora, potvrdili su u Fudbalskom klubu /FK/ "Leotar".

U klubu pojašnjavaju da se za potrebe izrade projektne dokumentacije počelo sa postavljanjem "situaciono geodetske podloge" iza sjeverne tribine stadiona.

"U projektu zajednički učestvuju Grad Trebinje, FK 'Leotar' kao i Fudbalski savez BiH koji će obezbijediti 100 rasvjetnih tijela za reflektore proizvođača 'Philips'", navode u nastarijem trebinjskom sportskom klubu.

Nakon "poravnanja terena" iza sjeverne tribine i na južnoj strani stadiona, pristupiće se izradi projektne dokumentacije od strane projektantske firme "Aksa" iz Zenice, koja je izabrana na konkursu koji je proveo Fudbalski savez BiH.

"Aksa" u svom portfoliju već ima važne sportske objekte poput Arene u Zenici, Trening centra FSBiH u Zenici, reflektorkse rasvjete na stadionu "Rođeni" u Mostaru, te idejni projekat za nacionalni fudbalski stadion u Sarajevu.

Cijena radova će biti poznata nakon izrade projektne dokumentacije i izbora izvođača. Očekuje se da radovi počnu početkom proljeća, a da reflektori zasijaju na početku naredne sezone M:tel Premijer lige BiH.