ubla oktobar 2021 (1).jpg

Brojni izletnici uživaju na Ublima. Druženje i roštilj su neizostavni na jednom od najljepših izletišta kod Trebinja. I sve bi to bilo fino da se pojedinci koji donesu pune kese ića i pića po povratku kući sjete da te iste kese, samo sada sa otpadom, bace u kantu za smeće.

Ovakvim (ne)ljudima je teško šta obavjasniti, jer su oni pametniji od svih onih koji već godinama kupe smeće iza njih. Zato ovakve, u najmanju ruku, treba debelo novčano kazniti, jer ovo što rade na Ublima je ekocid i udar na zdrav razum svih onih istinskih ljubitelja prirode i uživanja.

Njihov pokvareni "hedonizam" nismo dužni da trpimo i na nadležnim je da ovakve pojave od ljudi sankcionišu. Ne smijemo da dozvolimo da nekoliko neodgovornih pojedinaca uništava sve ono što generacije Trebinjaca stvaraju i njeguju, da djeca koju često vodimo na Ubla steknu utisak da je normalno ostaviti smeće iza sebe.

Ovakve pojedince treba prijaviti nadležnim koji već jednom treba da počnu da sankcionišu one koji uništavaju sklad prirode, stvaraju divlje deponije i od svih onih koji u priorodi uživaju i kupe njihovo smeće - prave budalama. Nismo svi isti i niko nije bez mana, ali je ovo bezobrazluk kome se streba stati u kraj - milom ili silom!

Svakako, treba pohvaliti vrijedne radnike Komunalnog koji, na samo njima poznat način, stižu da očiste sve smeće koje neodgovorni pojedinci ostavljaju iza sebe.

ubla oktobar 2021 (2).jpg

ubla oktobar 2021 (3).jpg