curic coric1.JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem dogovoreno da se u plan investicija za narednu godinu uvrsti i nekoliko projekata na području našeg grada.

Ćurić je, nakon sastanka u Gradskoj upravi i obilaska lokaliteta budućeg aerodroma, kazao novinarima da Trebinje ima spremne projekte koji su od važnosti za grad i koji dugoročno opredjeljuju budući razvoj našeg mjesta.

"Razgovarali smo o izgradnji aerodroma u Taleži kod Trebinja, gdje su u toku istražni radovi za potrebe izrade glavnog projekta te o velikoj i zapadnoj obilaznici i rekonstrukciji postojeće putne mreže", istakao je Ćurić.

Prema njegovi riječima, Trebinje je odlučno da nastavi sa razvojnim projektima, a među njima je i izgradnja prve slobodne zone u Republici Srpskoj na lokalitetu Draženske Gore.

"Konkurisali smo za sredstva kod Vlade Republike Srpske što će omogućiti formiranje slobodne zone, koja se nalazi u neposrednoj blizini budućeg aerodroma", istakao je Ćurić.

curic coric2.JPG

Ministar Ćorić je naveo da kod izgradnje aerodorma predstoji potpisivanje memoranduma o razumijevanju i saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije.

"Nakon što budu završeni svi neophodni dokumenti i ispoštovane predviđene procedure počeće se sa radovima. Prema trenutnom planu početak radova se očekuje naredne godine. Vlada Srbije je u dosadašnje istražne radove izdvojila oko 370.000 KM", istakao je Ćorić.

On je dodao da je aerodrom važan projekat za Republiku Srpsku i Trebinje, pohvaljujući rad lokalne administracije koja na sebe preuzima i projekte koji nisu u njenoj nadležnosti, što pokazuje da se Trebinje ubrzano razvija i postaje prepoznatljivo ne samo u zemlji nego i u regionu.

Kao jedan o prioriteta istakao je i izgradnju kružnog toka na raskrcini za Goricu i Vinograde te sanaciju puta Trebinje-Lastva-Klobuk.

Ćurić i Ćorić su obišli i radove na izgradnji mosta na velikoj obilaznici, te lokalitet zapadne obilaznice i slobodne zone.