irb rs trebinje.JPG

U Trebinju je danas otvorena poslovnica Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske.

Poslovnicu su otvorili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor IRB-a Dražen Vrhovac, ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.

Ćurić je rekao će otvaranje ove poslovnice omogućiti privrednicima i građanima Trebinja i Hercegovine da imaju brže, tačne i pouzdane informacije o svim kreditnim linijama i mogućnostima podrške u poslovanju.

"IRB je postao oslonac brojnih porodičnih biznisa, velikih firmi i građana, koji koristeći kreditne linije uspješno grade svoje biznise, odnosno po povoljnijim uslovima rješavanju svoje stambeno pitanje", istakao je Ćurić.

Vrhovac je rekao da je širenje mreže poslovnica znak stabilnosti i uspješnog poslovanja banke, a za hercegovačke privrednike podrška.

On je naveo da će IRB putem svojih poslovnica moći da radi kvalitetniji monitoring jer je veoma važno da sredstva imaju strogu namjenu za koju su i odobrena.

"Uskoro očekujemo da prezentujemo naš novi aranžman koji smo, zajedno sa Ministarstvom finansija, uradili sa Svjetskom bankom od preko 40 miliona KM. Sredstva će biti direktno usmjerena za privrednike koji su imali pad prihoda na osnovu pandemije. To je još jedna direktna podrška našim privrednicima", rekao je Vrhovac.

Vidovićeva je rekla da IRB gazduje državnim kapitalom i osnovan je sa zadaćom da bude najpovoljnija banka stanovnicima i privrednicima Republike Srpske.

"Tu su linije za privrednike i linije za rješavanje stambenih kredita. IRB je do sada opravdao povjerenje i mnogim privrednicima i građanima omogućio da riješe svoje stambeno pitanje", rekla je Vidovićeva novinarima.

Ona je dodala da je proširenje kancelarija IRB-a u Republici Srpskoj dobro jer će ljudi moći da dođu da se konsultuju, ali i da iznesu ideje kako bi IRB popravio poslovanje.