stop-policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 7.10.2021. godine evidentirali četiri saobraćajne nezgode, od čega su tri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, a u jednoj saobraćajnoj nezgodi suvozač je zadobio teške tjelesne povrede.

Na magistralnom putu Trebinje-Bileća, u mjestu Vidikovac, 7.10.2021. godine oko 15.10 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putnički automobil marke ,,Golf“, kojim je upravljalo lice inicijala M.T. iz Nevesinja i putnički automobil marke ,,Audi“, kojim je upravljalo lice inicijala D.R. iz Bajine Bašte, Republika Srbija. U ovoj saobraćajnoj nezgodi lice inicijala V.T., koje se nalazilo na mjestu suvozača, u putničkom automobilu marke ,,Golf“, zadobilo je teške tjelesne povrede.

"Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredeljujući za oprezniju vožnju, već da savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostali učesnika u saobraćaju. Skrećemo pažnju da ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, koji bi kontrolisao ponašanje vozača i sankcionisao svaki uočeni prekršaj", kažu u PU Trebinje.

Policijska uprava Trebinje će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, prevnentivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda, posebno za vrijeme vremenskih nepogoda kada je put klizav i mokar, sa najtežim posljedicam što je konačno i naš zajednički cilj.