hapsenje.jpg

Mladen Gajić, direktor JZU bolnica "Sveti apostol Luka", uhapšen je danas u vezi s istragom koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme za tu bolnicu kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Insititut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini.

Kako je potvrđeno iz MUP-a RS, navodeći inicijale, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet danas su po Naredbi Okružnog suda Banjaluka lišili slobode lice inicijala M. G. iz Doboja i V.V. iz Banjaluke.

"M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora JZU bolnice 'Sv. Apostol Luka' u Doboju tokom prošle godine počinio KD 'Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja' sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju", navode iz MUP-a RS.

Osoba V.V. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa članom KD pomaganje, te da je navedena krivična djela počinio sa B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor.

Kako smo jutros objavili osim pretresa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, bolnice u Doboju prestresno je još nekoliko privatnih i drugih objekata.

Istražioci MUP Republike Srpske pretresali su firmu A.R.M.S. u Banjaluci, u vlasništvu Vladimira V.