Vaterpolisti leotara1.jpg

Plivački vaterpolo klub /PVK/ "Leotar" ovojio je sedmo mjesto na 5. Vaterpolo turniru "Borac Kup 2021" na kome je učestvovalo osam ekiap iz Srbije, Federacije BiH, Hrvatske i Republike Srpske.

Trebinjci su u grupi izgubili od VK "Borac" iz Banjaluke 12:9, a u drugom kolu bolji je bio VK "Invictum" iz Sarajeva sa 14:4. U trećem kolu beogradski VK "Vračar" bio je bolji sa 14:7.

Nakon grupne faze igralo se doigravanje za plasman od 4 do 8 mjesta. U prvoj utakmici VK "Vukovar" je pobijedio sa 13:8, a u borbi za sedmo mjesto Leotar je slavio nad VK "Borac 2" iz Banja Luke 10:3.

Vaterpolisti leotara2.jpg

Na taj način Leo je odigrao pet utakmica na turniru i imao jednu pobjedu i četiri poraza. Za mlade momke koje predvodi Nikola Lješković ovaj turnir bilo je dragocjeno iskustvo.

Pobjednik turnira je ekipa VK "Bečej", koja je u finalu savladala ekipu VK "Mladost" iz Pančeva rezultatom 18:4, dok je u meču za treće mjesto ekipa VK "Vračar" iz Beograda nakon peteraca slavila nad domaćinom Borcem (10:10) 3:1.

PVK Leotar: Batinić, Grgurević 7, Vujović 2, Milidragović 4, Jokanović 2, Janković13, Čolović 1, Varaga 9. Trener Nikola Lješković.