Pojacanja kk leotar.jpg

Uz Srđana Milanovića koji se vratio iz KK "Mladost" iz Mrkonjić Grada novi igrači KK "Leotar" u Premijer ligi BiH su Nikola Jeftić, Stevan Krtinić i Stefan Miljenović.

Centar 205 centimetara visoki Nikola Jeftić rođen je u Mladenovcu 1987. godine. Igrao je u Srbiji, Francuskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Finskoj, Argentini, Urugvaju, Rusiji, Jordanu, Iranu...

Prema njegovim riječima, ambicija kluba su velike nakon prošlogodišnjeg plasmana u Ligu 6.

"Sa kosturom ekipe od prošle godine i sa nama koji smo došli ideja je dobiti sve kod kuće, a i sa gostovanja vratiti se u Trebinje sa pobjedom. Napraviti korak više u odnosu na prošlu godinu i ako bi ušli u ABA 2 ligu bilo bi idealno", rekao je Jeftić.

Novosađanin Stevan Krtinić, koji je visok 196 centimetara, a rođen 1999. godine, igra na poziciji jedan i dva. Igrao je u Vojvodini, a nakon toga otišao je u SAD gdje je igrao za St.Francis Brooklyn 2018/2021.

Vratio se nakon završenog fakulteta u Evropu da vidi koliko može da postigne u košarkaškoj karijeri.

"Izabrao sam Leotar i mislim da je ovo prava sredina za mene. Očekujem da ove godine doguramo daleko čak do plej-ofa i da napravimo probleme ekipama koje su favoriti na papiru", poručio je Krtinić.

Stefan Miljenović rođen je 2001. godine u Kanadi (Nijagara Fols), a visok je 194 centimetara. Igrao je na Slippery Rock University u Pensilvaniji na poziciji jedan i dva, a ovo mu je prva godina igranja u Evropi. 

"Ambicije su nam da igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje i da napravimo dobar rezultat. Želja mi je da napredujem, a znam trenera Ičelića i zadovoljan sam što sam odabrao Leotar", iskren je Miljenović.