Stanivukovic trivic vukanovic.jpg

U Banjaluci se nakon dugo vremena desio narodni protest opozicije. Najveću podršku nisu dobili lideri partija, već narodni poslanici Jelena Trivić, Nebojša Vukanović i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Politikolog Darko Kuzmanović zagovara u razgovu za Srpskainfo da narod traži pobjednike, nova i nekompromitovana politička lica.

– Građanima Srpske je dosta preletača i političara koji na javnoj sceni postoje i po nekoliko decenija i koji ne mogu da uhvate korak sa savremenim tokovima i potrebama društva, jer nemaju šta novo da ponude. Ljudi, naročito mladi, traže nove ideje, nova i nekompromitovana lica koja imaju šta da ponude – kaže Kuzmanović za Srpskainfo.

On ističe da mladi ne vide razliku između političara na vlasti i pojedinih opozicionara koji se godinama provlače kroz različite nivoe vlasti i kojima su primarni cilj samo funkcije.

Univerzitetski profesor i sociolog Drago Vuković, ističe da su na skupu u Banjaluci građani prepoznali jednog istinskog opozicionara – Nebojšu Vukanovića.

– Pojedince kao što su Stanivuković, Trivićeva i Vukanović, partije opozicije neće podržati, jer previše štrče od jednog mirnog stanja u opoziciji i imaće problema kada dođe vrijeme kandidovanja. Njih troje kao budući nosioci promjena, bolje će proći kao nezavisni kandidati, nego ispred opozicije, zbog opšteg stanja u kojem se nalazi opozicioni blok- zaključuje Vuković.