Fk leotar tim.jpg

U 12. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" u subotu dočekuje FK "Radnik" iz Bijeljine. To je prva od tri zaredom utakmice Trebinjaca na svom stadionu u oktobru.

Gledajući statistiku između dva kluba, gosti su bolji jer su od dosadašnjih devet utakmica šest riješili u svoju korist, jedna utakmica je odigrana neriješeno, a Leo ima samo dvije pobjede. Kada se pogleda situacija u Policama, odigrane su četiri utakmice i to jedna je završila pobjedom domaćina, a tri utakmice dobili su Bijeljinci uz gol razliku 4:7.

Ipak, mnogi ljubitelji fudbala sjećaju se dvije ovogodišnje utakmice kada je 24. marta Leotar (tada član Prve lige Republike Srpske) pobijedio kao domaćin Radnika sa 2:1 u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske, a 16.7. u Bijeljini u prvom kolu Premijer lige BiH slavio sa 0:1.

Za mnoge je to bilo iznenađenje, ali pobjedom u martu Leo je sebi otvorio put do finala i osvajanja Kupa Republike Srpske, a pobjedom u prvom kolu Premijer lige BiH dao do znanja da će biti opasan takmac svim ekipama u prvoligaškom društvu BiH.

Domaćini su svjesni koliko za njih znači utakmica sa Radnikom i znaju da im je pobjeda imperativ.

Prema riječima igrača, daće sve od sebe, izgaraće na terenu i boriće se do posljednjeg zvižduka sudije Zorana Grbića iz Prijedora. Zato im je potrebna i podrška navijača i pozivaju sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu da dođu i da ih bodre sa tribina.

Utakmica se igra na Policama sa početkom u 15.00 časova.