Sarovic dodik.jpg

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je i on bio liječen u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, kao i lider PDP-a Branislav Borenović, i da su obojica koristili kiseonik koji je isti za sve pacijente, ali da to Borenović neće reći.

"Nisam bio na respiratioru, ali sam dane i sate provodio u UKC-u sa maskom za kiseonik", rekao je Dodik i napomenuo da od istog uvoznika iz Trna pacijenti primaju kiseonik u Federaciji BiH preko posrednika.

Dodik je pozvao novinare da pitaju kako je Borenović liječen, da li je koristio kiseonik i zašto neće to da kaže, te istakao da Borenovićevi saborci tvrde da je bilo nekakvih špekulacija u vremenu kada je upravo Borenović bio na UKC-u.

Komentarišući izjavu lidera SDS-a Mirka Šarovića u kojoj se navodi da su pacijenti na UKC-u liječeni kiseonikom iz željezare, Dodik je rekao da ne može da vjeruje u sve to i da je Šarović "apsolutno pogubio sve konce".

"Neka pita Borenovića da li je udisao kiseonik iz željezare? To je strašno. I ja sam bio liječen na UKC-u. Postoji razvod kiseonički i za svaki krevet postoji izvod za aparaturu i svi udišu isti kiseonik", istakao je Dodik nakon sastanka predstavnika političkih partija koje čine vladajuću većinu u Republici Srpskoj.