stara pazova sajam.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i načelnik gradskog Odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo Bojan Vučurević gosti su dvodnevnog 14. Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi - Opština Stara Pazova, koji se danas i sutra organizuje u ovom mjestu u Srbiji.

Ćurić je rekao da mu je drago što imaju priliku da razgovaraju sa brojnim privrednicima iz ovog mjesta, koje se u Srbiji smatra liderom preduzetništva.

"Ostvarili smo više kontakata sa predstavnicima nekoliko velikih poslovnih subjekata. Predstavili smo Trebinje, naše poslovne zone i plan za osnivanje prve slobodne zone u Republici Srpskoj koja će se nalaziti upravo u našem gradu", istakao je Ćurić.

On je naveo da je samo na ovom sajmu ponuđeno više od 200 novih radnih mjesta, a da na području Opštine Stara Pazova radi više od 1.000 privatnih preduzeća, te oko 3.000 preduzetničkih radnji.

"Ovo je tek početak saradnje koja će se nastaviti u narednom periodu i već smo dogovorili nekoliko sastanaka za potencijalnim investitorima. Trebinje ima brojne komparativne prednosti za razvoj različitih biznisa, a te prednosti upotpuniće i izgradnja aerodroma", naveo je Ćurić.

Tokom ova dva dana posjetiocima sajma biće ukazane poslovne prilike, razmjene ideja, upoznavanje sa ponudom lokalne privrede i preduzetnika, unapređenje mogućnosti za razvoj.

Sajam organizuju Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga sa partnerom - njemačkom kompanijom "MTU Aero Engines", u prostoru Kompleksa sportsko-rekreacionih bazena u Novoj Pazovi.