IMG_20210926_8193.jpg

U sklopu petog dana programa manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” danas je u Gradskoj kući organizovan prijem kod gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure za delegaciju Trebinja u kojoj su, pored gradonačelnika Mirka Ćurića, bili i Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika i Bojan Vučurević – načelnik odjeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo.

U ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji prijemu je prisustvovao Mlađen Cicović, šef Predstavništva, koji je sve prisutne upoznao sa manifestacijom.

Pozdravljajući goste, gradonačelnik Salapura je ukazao na povezanost ljudi iz Srbije i Republike Srpske.

– Znamo koliko je duboko ukorenjena tradicija našeg prijateljstva sa Republikom Srpskom i sa našim bratskim gradovima: Trebinjem, Bijeljinom, Laktašima. Drago mi je da i danas, u sklopu ove manifestacije, možemo da razmenimo mišljenja, sagledamo planove za naredni period s jedne i druge strane. Posebno zadovoljstvo će biti da danas pogledam predstavu trebinjskog pozorišta – rekao je između ostalog Salapura.

Mlađen Cicović zahvalio je gradonačelniku i njegovim saradnicima na činjenici da je Zrenjanin svih devet godina, koliko se manifestacija organizuje, dao nesebičnu podršku.

– Ono što je posebno nama zadovoljstvo što ćemo iduće godine, slaveći trideset godina Republike Srpske, slaviti i deset godina ove manifestacije, što je za nas posebno važno, a i na privrednom forumu koji smo imali, predstavnici Vlade Srbije istakli su da je ovo jedna od značajnijih manifestacija koja je, pre svega, u funkciji onoga zbog čega mi i postojimo u Beogradu, a to je jačanje saradnje nas s one strane Drnie, s vama sa ove – kazao je Cicović.

IMG_20210926_17725.jpg

U ime grada Trebinja govorio je gradonačelnik Mirko Ćurić koji je predstavljajući potencijale svog grada pomenuo i odličnu saradnju na državnom nivou, ali i saradnju dva bratska grada – Trebinja i Zrenjanina.

– Funkcije su prolazne, a mi smo oni koji treba da uvezujemo narod delima – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Ćurić.

Gradonačelnik Ćurić sutra će razgovarati sa gradonačelnikom Niša Draganom Sotirovski.

Tradicionalna manifestacija Dani Srpske u Srbiji, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji po deveti put, počela je 22. septembra u Beogradu, a završetak će biti organizovan 29. septembra u Novom Sadu.