Boskovic srbija.jpg

Kompanije iz građevinskog, te sektora turizma i poljoprivrede iz Srbije zainteresovane su za ulaganje u Trebinje i uskoro se očekuje dolazak njihovih predstavnika da bi se bolje definisale buduće aktivnosti, izjavio je Srni zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković.

Bošković je naveo da je na jučerašnjoj konferenciji u Beogradu o investicionim potencijalima Republike Srpske razgovarao sa predstavnicima tri kompanije iz ovih sektora, koje su se interesovale za pogodnosti koje nudi Trebinje kada je riječ o podsticajima.

Prema njegovim riječima, na konferenciji su predstavili olakšice koje se odnose na rente i troškove uređenja građevinskog zemljišta, a prikazan je i promotivni film o ponudi i poslovnim zonama u Republici Srpskoj, među kojima je predstavljena i poslovna zona Volujac i buduća slobodna zona u Trebinju.

"Pozitivne reakcije javnosti su o budućoj gradnji aerodroma u Trebinju, osnivanju slobodne zone i potencijalnom širenju postojeće poslovne zone Volujac. To je zainteresovalo potencijalne investitore i tek treba očekivati konkretna pisma namjere", rekao je Bošković.

On je dodao da će se grad ubuduće prilagođavati potrebama investitora u zavisnosti od veličine investicije, broja radnih mjesta, da bi se u Trebinje privukao što veći broj kvalitetnih investitora.

Bošković je napomenuo da su investicionoj konferenciji u Beogradu prisustvovali predstavnici institucija Republike Srpske i Srbije koji su iskazali punu podršku kada je riječ o investiranju u Srpsku.

"Spojen je interes investitora i vlasti Republike Srpske i Srbije kao i lokalnih zajednica, tako da spremno dočekujemo investitore", istakao je Bošković.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković sinoć je prisustvovao zvaničnom otvaranju manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" u Beogradu, u okviru koje je održana i investiciona konferencija.

Predstavnici Trebinja će u okviru "Dana Srpske u Srbiji" između ostalog učestvovati i na investicionoj konferenciji u Novom Sadu, koja će biti održana 29. septembra.