postanska marka sa logom gimnazije trebinje (1).jpg

U Trebinju je danas prezentovana poštanska markica sa logom Gimnazije "Jovan Dučić", koju su "Pošte Srpske" izdale povodom 100 godina postojanja ove obrazovne ustanove.

Prezentacija je realizovana u saradnji sa preduzećem "Pošte Srpske".

Izvršni direktor za razvoj prodaju i marketing u "Poštama Srpske" Zoran Protić rekao je novinarima da je ova marka izdata u tiražu od 10.000 komada nominalne vrijednosti 90 feninga i da je puštena u opticaj 10. septembra

Direktor Gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju Mišo Pešić zahvalio je "Poštama Srpske" na podršci i doprinosu da ovaj jubilej bude vidljiviji na području Republike Srpske.

Pešić je rekao novinarima da je današnja prezentacija markice jedna od aktivnosti koje se ove godine sprovode u okviru obilježavanja jubileja 100 godina Gimnazije.

"Značaj Gimnazije `Jovan Dučić` je veoma veliki. Punih 100 godina će biti 11. oktobra dan kada je zazvonilo prvo zvono. Gimnazija je vaspitavala i obrazovala veliki broj naših sugrađana, poslala u svijet veliki broj mladih ljudi koji su svojim znanjem doprinosili tamo gdje su boravili", rekao je Pešić i najavio da će 11. oktobra biti održana svečana akademija povodom vijeka postojanja Gimnazije.

postanska marka sa logom gimnazije trebinje (2).jpg

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak rekao je da će se kroz poštansku markicu sa logom Gimnazije pronijeti slava ove škole širom cijelog svijeta.

On je napomenuo da je Gimnaziju u Trebinju godišnje završavalo oko 100 učenika, što znači da je na hiljade učenika prošlo kroz ovu obrazovnu ustanovu za vrijeme vijeka postojanja.

Maturant trebinjske Gimnazije Lana Ćapin rekla je novinarima da joj je velika čast i ponos biti učenik Gimnazije, te izrazila nadu da će i generacije koje dolaze nastaviti njihovim stopama.

U programu promocije poštanske markice sa logom Gimnazije u Trebinju učestovali su učenici, kao i članovi orkestra Gimnazije.