policija kontrola.jpg

Broj saobraćajnih nezgoda na području istočne Hercegovine je povećan, pa svi učesnici u saobraćaju moraju voditi računa, naročito da ne sjedaju za volan pod dejstvom alkohola.

- Ne miješajte alkohol i volan. Čuvajte svoje i živote drugih, jer smo svi na neki način učesnici u saobraćaju -,) poručio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave /PU/ Trebinje Siniša Laketa.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković rekao je da je u avgustu zabilježeno 37 saobraćajnih nezgoda, za dvije više nego u istom mjesecu prošle godine.

– Ukupno su evidentirana 1.674 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je više za 71 u odnosu na isti mjesec prošle godine – naveo je Janković.

On je dodao da je iz saobraćaja prošlog mjeseca isključen 161 vozač, što je za 14 više nego u istom periodu lani, a čak 139 je isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Na današnjoj konferenciji za novinare policija je upozorila vlasnike pasa da poštuju odredbu zakona o javnom redu i miru koja se odnosi na način držanja i vođenja kućnih ljubimaca.

– Do sada nije bilo zvanično prijavljenih napada pasa na građane, a policija će zajedno sa drugim nadležnim organima kažnjavati vlasnike koji se ne poštuju način držanja i vođenja kućnih ljubimaca – rekao je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.