ivanica vile iznajmljivanje2.jpeg

Polako smo ugazili u drugu polovinu septembra, a Hercegovci koji su se raselili po svijetu i državama EX-Jugoslavije poslije Svetog preobraženja Gospodnjeg spakovali su kofere i u njih osim ličnih stvari stavili su ono najljepše što nudi Hercegovina: med, sir, vino, rakiju lozu, kako bi što duže imali osjećaj da su u rodnom kraju. Naravno, treba ponijeti nešto i za prijatelje i rođake koji nisu bili u mogućnosti da ovog ljeta dođu i osjete ukus rodnog kraja.

Turistička sezona je neočekivano startovala u punom jeku polovinom sedmog mjeseca da bi u avgustu doživjela vrhunac. Svi su bili iznenađeni, ali ipak spremni da ugoste sve goste. Bar je tako bilo u "BozHolidays" u Ivanici.

“Sezonu su obilježili putnici namjernici koji su bili na proputovanju po jadranskoj obali i koji su išli do Dubrovnika i Crne Gore. To su uglavnom bile grupe mladih turista koji nisu puno marili za koronu. Ove godine kod ‘BozHolidays’ gosti su većinom bili Nijemci, ali i grupe od 6-7-8 mladih na proputovanju. Bilo je i dosta gostiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske te nešto engleskih, skandinavskih, francuskih i poljskih porodica”, kaže za TrebinjeLive.info vlasnik “BozHolidays” Jovica Božić.

On je istakao da su Dubrovčani kao stari i iskusni latinski trgovci i ugostitelji brzo podigli cijene za 20 do 30 odsto i tako uzeli onaj krem gostiju.

“Ipak, vjerujem da smo i ove godine sa dobrom uslugom i našim luksuznim vilama napravili za Ivanicu i Hercegovinu dobru reklamu. Mnoge turiste smo uputili u trebinjske restorane, vinarije, manastire pa i u Mostar, Kravice, Blagaj, Kotor, na rafting Tarom”, navodi Božić.

Prema njegovim riječima, svi gosti su otišli zadovoljni sa obećanjem da će se vratiti i dovesti svoje prijatelje. Tome treba dodati i da se cijela Ivanica ove godine ponovila novim asfaltom što je promijenilo izgled naselja i dalo jednu dimenziju urbanog mjesta.

“Za pohvalu je saradnja Opšine Ravno i dijela stanovnika Ivanice koji su zajedničkim snagama finansirali asfaltiranje puteva. Pronađeno je rješenje i za odvoz smeća i veći broj kanti i reciklažnih dvorišta koja će se , ponovo, u saradnji sa Opšinom i vlasnicima novoizgrađenih vila zajednički finansirati”, dodao je Božić.

jovica bozic.jpg

Božić nam otkriva i da je u Ivanici planirano osnivanje turističke organizacije, kako bi po jednu marku od svakog turiste mogli da daju u turistički fond iz koga bi se finansiralo poboljšanje komunalna infrastruktura.

“U toku je i postavljanje optičkog kabla za brzi interner jer svi vide veliki potencijal Ivanice – blizina Jadranskog mora, Dubrovnika, Trebinja, aerodroma u Čilipima, marine, što su odlični preduslovi da jedno mjesto postane primaljiva lokacija sve većem broju turista.

“Još je ostalo da se ubrza prelazak preko graničnih prelaza i da se napokon obezbijede uslovi za vodosnabdijevanje i ovo područje će doživjeti pravi turistički bum i postaće prepoznatljiva evropska destinacija”, naveo je Božić.

On je napomenuo da je sramota da se i pored toliko vode stanovnici Ivanice, a samim tim i vlasnici luksuznih vila, vodom za piće snabdijevaju pomoću cisterni.

“Za nas nije bitno odakle će voda da dođe, bitno je samo da dođe. Postoji čvrsto obećanje od nadležnik iz Opštine Ravno da je u toku izrada projektnog rješenja budućeg sistema za vodosnabdijevanje Ivanice i da će voda iduće godine stići u ovo mjesto”, naveo je Božić.

Božić kaže i da firme “BozHolidays” i “BiS Adriatic” rade ozbiljnu analizu budućeg razvoja turističke ponude i same Ivanice.

“Što se tiče cijena nekretnina u Ivanici, građevinske parcele su još uvijek prodaju po staroj cijeni od oko 60 evra po metru kvadratnom. Svi oni koji su ozidali kuće prije korone njihova je sada skoro duplo veća. To nema nigdje u Evropi i to treba reklamirati. Oni koji su iznajmljivali vile uspjeli su da dobiju mnogo veću zaradu nego da su novac položili u banku. Argumentovano tvrdim da je Ivanica najbolje mjesto za investiciju gdje na uložena srestva imate mnogo veću kamatu nego na novac u banci, plus vrijednost nekretnine raste oko 10% godišnje”, pojasnio je Božić.

Naveo je i da je veliki faktor vrijednosti nekretnina i lokacija - kupci plaćaju dobar pogled.

“Ivanica je posljednje dvije godine napredovala u gradnji. Postavljeni su novi standardi, kuće se izgrađuju od najboljih materijala sa najboljom opremom i tehnikom, enterijere rade umjetničke ruke iskusnih arhitekata. Trenutno najskuplja kuća u Ivanici je izgrađena za 2,2 miliona maraka”, dodao je Božić.

Kaže i da Ivanica osvijetljena noću izgleda kao Las Vegas ili neki veliki kruzer, pa mnoge dubrovačke  i strane agencije nude nedjeljno iznajmljivanje vila od 12.000 do 15.000 KM.

“BozHolidays u svojoj ponudi za sljedeću sezonu nudi Villu “G” po cijeni od 10.000 KM nedjeljno  i uvjereni smo da ćemo imati dobru posjetu zahvaljujući lokaciji, enterijeru i opremljenosti vile”, rekao je Božić.

ivanica vile iznajmljivanje1.jpeg

ivanica vile iznajmljivanje3.jpeg

ivanica vile iznajmljivanje4.jpeg

On je istakao da njegove vile postaju veoma popularno mjesto za medeni mjesec i vjenčanjam odnodno fotografisanje najdražih trenutaka u životu", dodao je Božić.

“Pogled koji nudi Ivanica je neponovljiv. Da bi Ivanica udarila svoj finalni pečat i obezbijedila gostima veći i bolji sadržaj mora se sagraditi hotel sa pet zvjezdica, sportski tereni i otvoriti vrhunski restorani sa različitom kuhinjom kako sa tradicionalnim tako i sa urbanim menijem”, kaže Božić.

Ovo je, napominje, odlična šansa za sve one koji žele da investitiraju u Ivanici.

“Ako biste mene pitali da li bih ponovo investirao u Ivanicu poslije 12 godina i da li sam se razočarao - rekao bih da je, osim vode čiji se dolazak mnogo oduzio, sve ostalo mnogo bolje nego u Hrvatskoj i Crnoj Gori”, iskren je Božić.

Božić ima i savjet za sve one koji žele da sigurno investiraju.

“Gradite samo najbolje i sve će se isplatiti bolje nego bilo gdje drugo”.