Vertikal trebinje 20212.jpg

Pobjedom Džemala Jašarevića iz Sarajeva i novim rekordom staze od 45,26 minuta u muškoj i Miluše Bošković iz Kotora u ženskoj konkurenciji završena je 6. "Trka u kamenu-Trebinje vertikal" koja je ove godine okupila oko 250 trkača iz Srbije, BiH i Crne Gore.

Trebinjski vertikal 2021 leotar6.jpg

Trebinjski Vertikal počeo je sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke ja bio na vrhu planine Leotar (1.228m/nv).

Miluša Bošković iz Kotora rekla je da je neponovoljiv osjećaj kad je istrčala na vrh Leotara.

"Bilo je teško zbog vrućine i išla sam dosta sporije nego ranije. Staza je pretjerano sređena i izgleda kao auto put", iskrena je Boškovićeva.

Drugo mjesto u žernskoj konkurenciji osvojila je Maja Nožica iz Trebinja, a treće Snježana Samardžić.

Trebinjski vertikal 2021 leotar7.jpg

Prošlogodišnji i ovogodišnji pobjednik Džemal Jašarević iz Sarajeva je presrećan jer je ostvario novi rekord staze, ali to ne bi uradio da nije bilo Dejana Žerajića koji je bio prvoplasirani do pola vertikale.

"Tada sam dao svoj maksimu, pretekao sam ga. Staza je preteška, ali to meni odgovara i takve staze mi idu na ruku. Vidimo se dogodine", kategoričan je Jašarević.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Dejan Žerajić iz Nevesinja, a treće Neven Cicović iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik PD "Vučji zub" Igor Škero je rekao da je bilo oko 250 prijavljenih takmičara i da nije bilo nikakvih problema sa takmičarima.

Trebinjski vertikal 2021 leotar3.jpg

"Nije bilo povreda, malo je bilo vruće, ali je dosta takmičara izašlo u limitu njih 137. Imamo novi rekord i to je novi izazov za narednu godinu. Imali smo dosta volontera i stazu smo maksimalno dobro pripremili", jasan je Škero.

Jedanaestogodišnjica Nikolina Vladušić iz Trebinja je najmlađi takmičar današnje trke.

Trebinjski vertikal 2021 leotar4.jpg

"Bilo je vruće, teško je bilo doći do vrha i srećna sam što sam uspjela. Ovo mi je bilo prvi put i umorila sam se", rekla je mala Nikolina.

U konkurenciji 50 plus najbrži je bio Nebojša Pejanović, drugi je bio Radomir Mirković, a treće mjesto osvojio je Radoš Milošević.

Trebinjski vertikal 2021 leotar2.jpg

U ženskoj konkurenciji 50 plus najbrža je bila Vojislava Crnjanski Spasojević.

Organizator trke je PD "Vučji zub", a pokrovitelj je Grad Trebinje.