ubla planinarski dom2.JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić posjetio je danas Planinarski dom na Ublima, koji sada raspolaže i smještajnim kapacitetima, čime je obogaćena turistička ponuda grada.

Ćurić je novinarima rekao da je sa ovim Trebinje dobilo novi sadržaj i za turiste koji vole planinu, pa su na ovaj način dobili mogućnost da se smjeste u Planinarskom domu.

"Grad Trebinje pruža punu podršku, ovaj projekat je vrijedan oko 65.000 KM", rekao je Ćurić i zahvalio Fondaciji "Helvetas - moja budućnost" za razumijevanje.

Predsjednik Planinarskog društva "Vučji zub" Igor Škero rekao je novinarima da je ovaj planinarski dom jedini ovakvog tipa u Parku prirode "Orjen" i u Trebinju.

Škero je dodao da Planinarsko društvo "Vučji zub" obnavlja Planinarski dom već dvije godine, a sada je kroz projekat grada Trebinja i Fondacije "Helvetas" dobio i smještajne kapacitete, odnosno za sada raspolaže sa 24 kreveta.

"Kroz isti projekat smo uradili obuku planinarskih vodiča, dobili smo 14 planinarskih vodiča tako da ih sad imamo 18. Projekat završavamo sa izgradnjom eko-septika gdje ćemo dobiti mokre čvorove, vještačku stijenu za penjanje i ziplajn za djecu. Cilj je da dobijemo funkcionalan dom", rekao je Škero.

On je rekao da je planirano da dom bude kapaciteta 60 ležajeva, kao i da se prostor oko doma uredi i obogati sadržajima, te izrazio nadu da će kroz par godina sve biti završeno.

ubla planinarski dom1.JPG

Projekat "Aktivni odmor - razvoj turističkih potencijala Trebinja", čija je vrijednost 65.000 KM, realizuju kao nosilac grad Trebinje, Fondacija "Helvetas - moja budućnost" i Planinarsko društvo "Vučji zub".

Kroz navedeni projekat ovo popularno mjesto u parku prirode Orjen dobija svoj novi izgled i obogaćuje turističku ponudu grada Trebinja.

Projekat finansira Fondacija "Helvetas - moja budućnost" u iznosu od 30.700 KM, a preostali iznos sufinansiraju grad Trebinje i Planinarsko društvo "Vučji zub" Trebinje.