Planinarski dom ubla3.jpg

U Planinarskom društvu “Vučji zub” kažu da su završeni radovi u sobama na spratu Planirarskog doma na Ublima koji su obuhvatali zidanje, malterisanje, pistavljanje instalacija za grijanje, izradu podloga, razvođenje struje rasvjete, ugradnju laminata i krečenje.

Navode da su kroz projekat sa Gradskom upravom i švajcarskom organizacijom Helvetas obezbijedili krevete i posteljinu i time dobili smještaj za 24 osobe. Tako će Planinarski dom na Ublima opet, nakon 30 godina, moći da bude konačište svima koji to žele.

Rezervacije su već počele, a prvi koji su to učinili su Planinarsko društvo „Abonos“ iz Banjaluke, koji će, kako su najavili, popuniti sav smještaj.

"Sigurni smo da će Planinarski dom Ubla biti mjesto koje će sa zadovoljstvom posjećivati planinari iz cijele regije i baza za upoznavanje planine i Parka prirode Orjen", ističu u "Vučjem zubu".

Podsjećamo, u ljeto prošle godine osposobljeno je prizemlje i uslužni dio doma. Do kraja godine radovi će se izvoditi na nadograđenom dijelu
te će biti osposobljeni toaleti, kao i kolektorski eko-septik, takođe, u saradnji sa Gradskom upravom i organizacijom Helvetas.