ljubinje podrska bebe.jpg

Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja u saradnji sa načelnikom opštine Ljubinje Stevom Drapićem realizovaće kampanju da bi ohrabrili bračne parove iz Ljubinja sa problemom steriliteta da se jave Udruženju i dobiju neophodnu pomoć i savjete.

"Novac ne smije biti prepreka nikome da se ostvari kao roditelj i dok sam načelnik vodiću se time i tako se i ponašati. Znam da je budžet naše opštine mali i nedovoljan za sve, ali ukoliko je potrebno da biram između asfaltiranja nekog puta i pomoći nekome da se ostvari kao roditelj, uvijek ću odabrati ovo drugo", istakao je Drapić.

Promotivno-informativna kampanja "Sterilitet nije sramota" biće realizovana u narednih nekoliko mjeseci u saradnji sa Domom zdravlja u Ljubinju i privatnom ambulantom "Dr Savo".

To je dogovoreno na današnjem sastanku sa Drapićem, saopšteno je iz Udruženja "Bebe".

Drapić rekao je da će u narednim mjesecima uz pomoć Udruženja "Bebe", na osnovu njihovog dosadašnjeg iskustva, biti napravljene odgovarajuće odluke i pravilnici kako bi olakšali sve te procedure i pronašli najlakši model kako pomoći ovim porodicama.

On je dodao da će uzeti u obzir i sve specifičnosti poput imovinskog stanja, godina starosti, da li već imaju djecu ili ne i drugi kriterijumi.

Predsjednik Udruženja "Bebe" Snežana Misita rekla je da je radosna zbog otvorene podrške, sigurna da će ostvariti veoma dobru i korisnu saradnju.