IMG_20210905_9918.jpg

U Cetinjskom manastiru danas u 8 sati je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskoj Joanikija, čemu se protivi grupa demonstranata, tražeći da se ta svečanost obavi van Cetinjskog manastira.

Autobusi sa sveštenstvom uputili su se iz Podgorice ka Cetinju. Patrijarh Porfirije, mitropolit Joanikije i 49 vladika Srpske pravoslavne crkve krenuli su jutros ka Cetinju, na ustoličenje crnogorskog – primorskog mitropolita. Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja krenulo je nekoliko autobusa u kojima su gosti Mitropolije i predsjednici crkvenih opština, piše DAN.

Nešto poslije 6.00 sati došlo je do novog obračuna policije i demonstranata. Ponovo su letjele kamenice, staklene flaše, petarde, nakon čega je policija reagovala, pišu Vijesti.

Na policiju na Cetinju je bačen i Molotovljev koktel, tvrde iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Policija je intervenisala bacivši suzavac.

U izjavi dostavljenoj "Vijestima" iz Kabineta je zvanično saopšteno da su demonstranti navodno bez ikakvog povoda na više lokacija napali policiju.

Kako prenose "Vijesti", desetak policijskih kombija je na putu ka Cetinju. Ka Cetinju se kreću i bager i dvoje vatrogasnih vozila.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mjesta već jutros oko pet sati u Cetinju je sve bilo spremno za dolazak policije. Žene su sjedale na putu čekajući da policija dođe kada su rekle da će leći na put. Na okolnim stijenama nekoliko stotina ljudi čeka prolazak policije sa kamenicama.