Rotvajler.jpg

Napadnuta žena je bila tašta vlasnika pasa, koja je dolazila da ih hrani dok su njeni ćerka i zet bili na odmoru.

Mještanku hrvatske Koprivnice prije desetak dana napala su tri rotvajlera i gotovo je raskomadala. Žena (58) je tek sredinom ove nedjelje puštena iz koprivničke bolnice, navodi Glas Podravine.

Nemili događaj se odvio dok su vlasnici psa bili na godišnjem odmoru, a napadnuta žena je punica vlasnika pasa. Ona je za vrijeme njegove odsutnosti hranila pse. Sve se odvijalo u vlasnikovom dvorištu, gdje je nekoliko ograđenih boksova, koji su, navodno, dom za šest pasa.

Jedan od komšija podijelio je detalje:
"Tog nesrećnog dana u popodnevnim satima žena je došla kao i svaki dan da nahrani pse. Nedugo nakon njenog dolaska ulicom je odjeknula stravična vika. Svi smo izašli na put i na prvu nismo znali o čemu se radi, pomislili smo da su psi rastrgli dijete", rekao je i dodao kako je drugi komšija automatski otrčao u smjeru boksova ne bi li spasio ženu.

"Prizor koji ga je dočekao bio je stravičan, posebno jer je vidio da se žena na kraju predala psima jer više nije imala snage za borbu. Da nije bilo njega, psi bi je živu rastrgli", rekao je komšija.

Iritirala ih glasna muzika?

Kao moguće razloge on navodi glasnu muziku sa obližnje zabave, a i promjenjljivo vrijeme kao moguće faktore kod nervoze pasa.

"Hitna je došla zaista u kratkom roku i odmah su joj pružili pomoć. Koliko sam vidio, imala je ogromne povrede ramena, stomaka i skočnog zgloba", rekao je jedan od komšija.

Napadnuta žena je u srijedu puštena iz bolnice i nalazi se na kućnoj njezi, a policija je obavještena o događaju, kao i veterinarska inspekcija.

"Utvrđeno da je 15. avgusta u večernjim satima u Herešinu došlo do napada psa na 58-godišnjakinju koja je zadobila teške tjelesne povrede. Zbrinjavanje pasa je u nadležnosti veterinarske inspekcije koja je pravovremeno izvještena o događaju", naveli su iz policije.