parking-ilustracija.jpg

Na račun "Parking servisa" upućena je nova u nizu kritika zbog načina blokiranja vozila i ponašanja pojedinih zaposlenih radnika, a najnovija reakcija dolazi od gosta našeg grada iz Nikšića. U ovom preduzeću, s druge strane,  ćute na upit portala TrebinjeLive.info o brojnim optužbama.

Na adresu portala TrebinjeLive.info od početka jula stiglo je nekoliko pritužbi na "Parking servis", a najnovija koju je poslala Nikšićanka Milodarka Ljesković izdvaja se po mnogo čemu - potpisana je i u cjelosti argumentovana video zapisom.

Naime, ova Nikšićanka kaže da je u Trebinju boravila 11. avgusta, kada je sa suprugom parkirala vozilo u ulici Vuka Karadžića u stambeno-poslovnom kompleksu Luč. Tada su, kako tvrdi nastali problemi sa radnicima “Parking servisa” i, kako je rekla, doživjeli su jedno veoma neprijatno iskustvo.

"Vozilo smo parkirali u 18.04 časova i pročitali smo da možemo bez karte da tu ostanemo 15 minuta. Ekipa 'Parking servisa' je napravila kontrolu u 18.06 časova, što znači da tek od tog momenta teče tih 15 minuta. Međutim, već u 18.16 časova ponovo su došli da bi nam blokirali vozilo", kaže Ljeskovićeva.

Ona dalje navodi da su oni cijelo vrijeme bili ispred jednog prodajnog objekta u neposrednoj blizini svog vozila i da su skrenuli pažnju radnicima ovog preduzeća da nije prošlo 15 minuta, već 10.

"Oni se nisu obazirali, već su nastavili sa blokiranjem vozila. Tražili smo im da nam pokažu svoje službene legitimacije i sva tri lica su to odbila. Odbili su da nam pokažu i fotografije koje su dužni da naprave na početku kontrole, gdje se vidi vrijeme fotografisanja", navela je Lješkovićeva u dopisu koji je poslala i gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću i predsjedniku Skupštine Grada Dragoslavu Banjku.

Lješkovićeva je dodala da je ponašanje pojedinih radnika "Parking servisa" u najmanju ruku bilo neprimjereno.

"Ovdje se ne radi o 30 KM koje smo morali da platimo, već o njihovom pristupu prema nama. Prolaznici i zaposleni u okolnim radnjama su nam rekli da se ovo dešava svakodnevno, a da su na meti stranci posebno. Već naredni dan nam nije bilo teško da ponovo dođemo do Trebinja i tražimo fotografije koje nam prethodni dan nisu dali", kaže Lješkovićeva.

Uvidjeli su, kaže, da se vrijeme na nalogu za blokiranje vozila koje su napisali radnici "Parking servisa" ne poklapa sa onim za koje su oni smatrali da je tačno.

"Nije nam bilo teško da tražimo video snimke sa nadzorne kamere sa jedne obližnje radnje. I naravno bilo je onako kako smo mi rekli. Došli smo u 18.04 časova, radnici su prvu kontrolu napravili u 18.06, a počeli su da nam blokiraju vozilo u 18.16 časova. Jasno je da nisu napisali istinito vrijeme na nalogu, jer su vjerovatno mislili da smo negdje u gradu i da ih ne posmatramo cijele vrijeme šta i kako rade", navela je ova Nikšićanka.

U PARKING SERVISU TRI DIREKTORA ĆUTE

Direktor "Parking servisa" Marko Miskin nije odgovorio na upit portala TrebinjeLive.info o situaciji u ovom preduzeću, gdje vjerovali ili ne imaju čak tri direktora. Miskin nije odgovorio ni na pitanje o broju zaposlenih u administraciji, ali ni o brojnim optužbama o neprimjerenom ponašanju pojedinih radnika.

Inače, Miskin je član Ujedinjene Srpske i na direktorsku poziciju postavljen je koalicionim dogovorom. U direktorsku funkciju došao je iz Oružanih snaga BiH.