Fk leotar.jpg

U zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige BiH FK "Leotar" će danas od 17.00 časova dočekati u Policama ekipu "Posušja" iz istoimenog mjesta. Do sada su ova dva premijerligaša odigrali 14 utakmica, a u međusobnom skoru Trebinjci imaju šest pobjeda, tri neriješene i pet poraza uz pozitivnu gol razliku 21:16.

Iza fudbalera Leotara je težak period, jer je njih čak 20 zatražilo ljekarsku pomoć zbog stomačnih tegoba, pa je iz tog razloga, a na zahtjev trebinjskog premijerligaša, Fudbalski savez BiH i odgodio ovu utakmicu za danas.

Trener Trebinjaca Branislav Krunić zahvalio se FSBiH što je odgodio utakmicu, navodeći da su se igrači oporavili. On je dodao i da je ekipa Posušja ravnopravan protivnik Leotaru i po kvalitetu i po stanju na tabeli.

"Očekujemo da nećemo napraviti greške koje smo učinili na domaćem terenu protiv 'Tuzla sitija'. Obje ekipe ne postižu puno golova, opredjeljuju se za timsku igru gdje nemaju nekog pojedinca koji će donijeti prevagu i riješiti utakmicu. Da će biti zanimljiva utakmica to je evidentno i ne može se reći da smo favoriti, ali imamo imperativ pobjede jer bi nam ta pobjeda puno značila sa direktnim konkurentom za opstanak. Pobjedom bi obradovali naše navijače i ušli bi mirnije u naredni period", kazao je Krunić.

Osim povrijeđenog Todorovića i Đurića zbog žutih kartona, ostali igrači su na raspolaganju. Uprava i igrači pozivaju sve ljubitelje fudbala da dođu u Police i svojim navijanjem i bodrenjem pomognu Leotaru da dođe do prve pobjede na domaćem terenu u prvenstvu.

Utakmica se igra od 17.00 časova.

ČOLIĆ POZVAN U MLADU SELEKCIJU BiH

david colic fk leotar.JPG

U isto vrijeme, iz Fudbalskog saveza BiH došao je poziv za prvotimca "Leotara" Davida Čolića, koji se našao na spisku od 24 igrača trenera mlade reprezentacije BiH Slobodana Starčevića.

Mladi reprezentativci će u Trening centru u Zenici u okviru kvalifikacija za EURO 2023. odigrati utakmice sa selekcijama Sjeverne Irske i Švedske.

Čolić, koji je ljetos došao u redove Leotara iz FK "Željezničar Sport tima" iz Banjaluke, u proteklih pet kola pružio je dobre partije koje su ga dovele na spisak igrača na koje računa trener mlade reprezentacije.

"Nadam se da ću ispuniti očekivanja trenera Starčevića sa kojim sam počeo prve fudbalske korake kad sam igrao u Željezničaru. Na mene je tada ostavio odličan utisak prije svega kao čovjek, a onda i kao trener. U Leotaru se osjećam odlično, momci su me primili fenomenalno i nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama", istakao je Čolić.

Reprezentativci će se u Zenici okupiti 30. avgusta, a utakmice se igraju 3. septembra protiv Sjeverne Irske i 7. septembra protiv Švedske sa početkom u 16.30 časova.