milan gutovic trebinje (3).JPG

Trebinje, 14. februar 2019. /iz arhive portala TrebinjeLive/ - U Kulturnom centru u Trebinju večeras je priređen kabare "Milan Gutović - obično veče", tokom koga je ovaj popularni srpski glumac sat i po vremena do suza nasmijavao veliki broj naših sugrađana, koji su na vrijeme uspjeli da kupe ulaznice.

“Obično veče” je stend-ap komedija tokom koje Milan Lane Gutović razgovara sa publikom o životnim zgodama i nezgodama na način koji prisutne tjera na smijeh, opuštanje i uživanje.

Gutović kaže da je "Obično veče" nastalo iz inita, jer je želio da napravi predstavu za koju nisu potrebni kamioni kako bi se odigrala u nekom mjestu tada, kako kaže, velike države.

milan gutovic trebinje (1).JPG

"Kako se širilo, skupljalo, rasturalo, tako se i ova predstava trpela na promeni. Kada nakon deset godina odem ponovo u neko mesto, publika je ne prepoznaje", kazao je Gutović.

Dio stvari u samoj predstavi je istinit, ali većina je fikcija samog Gutovića.

Govoreći o liku Srećka Šojića, koja ga je proslavila, kaže da mu je taj lik bio simpatičan, a nastao je po izvjesnom Tomi zidaru za ravne krovove, koji je radio školu u Kumodražu, gdje je Gutović živio.

Simpatičan mu je bio njegov govor, s obzirom na to da je bio Piroćanac.

"Zato sam ga predstavio kao jednu džukelu, bitangu. U početku je bio to rukovodilac u preduzeću, a poslije, on i dalje ostaje džukela, ali je država pored nas padala. On postaje samo čovek koji se prilagođava sistemu", priča Gutović.

milan gutovic trebinje (2).JPG

Gutović kaže da je gluma sve ono što nije predstavljanje - da ne glumim glumu, već da samo glumim.

"Kada nešto što ne valja pokušaš da našminkaš, što često rade glumci, to ispadne toliko dosadno da neće niko to da gleda. Šta je gluma, to može da objasni gledalac. Moje pričanje na sceni neće da me proslavi, ali hoće vaše slušanje", poručio je Gutović.

Smijeh je, kaže Gutović, tehnološki višak radosti.

"Čovjek koji je radostan, on se smeje. Uslovi u kojima mi živimo ne daju nam osnova za radost. Ali, svojim iluzijama ja vam dajem osnov za smeh. Ja sam neka vrsta mađioničara", zaključio je Gutović.