Pozar trebinje1.jpg

Požar koji je prešao iz gatačke na područje opštine Bileća iznad sela Brestice i dalje je aktivan i prati se, a gori u nepristupačnom terenu i ne prijeti naseljenim mjestima, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Aktivan je i požar iznad sela Brestice prema selu Zagradci na području Gacka.

Sinoć je na teren izlazilo pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila, ali ga nisu gasili jer je u izuzetno nepristupačnom terenu i nije blizu naseljenih mjesta, navodi se u saopštenju.

Vatrogasci iz Nevesinja juče su imali jednu intervenciju. Gorjela su strnjišta i trava u selu Solakovići koji su ugasila tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom.

Trebinjski vatrogasci su imali dvije intervencije, od čega je jedna bila tehnička kod sela Tulje nakon saobraćajne nesreće i jedan manji požar trave i niskog rastinja kod mjesta Gučina koji je odmah ugašen.

Jutros se aktivirao šumski požar u širem rejonu Košutice na području opštine Sokolac, a vtrogasci su na terenu.

Šumski požar koji je zahvatio oko osam hektara hrastove šume i niskog rastinja na području sela Zakalje-Kozara, u opštini Čajniče, gotovo je ugašen, a vatrogasci kontrolišu požarište.

Na požarištu Stolac, u opštini Višegrad, prokopan je put do požarišta i olakšano je dopremanje vode za gašenje.

Požar je i dalje aktivan, ali je pod kontrolom. Nije bilo proboja plamena kroz protivpožarnu liniju, naveli su iz Uprave civilne zaštite.

U mjestu Polom u opštini Bratunac gorjela je privatna kuća. Požar je ugasilo pet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

Nije bilo povrijeđenih lica i ugroženih drugih objekata, a pričinjena je veća materijalna šteta.

U Ulici Vuka Karadžića u pekoteci "BP Petrić" u Bijeljini juče je ugašen požar koji je izbio na elektro-instalacijama. Povrijeđenih lica i ugroženih objekata nije bilo.

U mjestu Međaši kod Bijeljine požar je juče zahvatio nisko rastinje, suvu travu i šumu, u mjestu Dijelovi i Ulici Slavonska gorjela je suva trava.

Požari su ugašeni bez posljedica.