svadba.jpg

Svadba u selu Lužnice kod Kragujevca, kojoj je prisustvovalo više od 600 zvanica je bila, kako se pokazuje ovih dana, prava korona bomba.

Pozivar koji je na veselju prije nedjelju dana nosio bukliju, bio je zaražen. On se po običaju sa svim gostima pozdravio i nazdravio, pa je na taj način i pokrenuo najveći lokalni talas zaraze proteklih nekoliko mjeseci, prenosi Informer.rs.

– Dnevno nam je pristizalo i po tridesetak pacijenata iz ovog i okolnih sela. Bili smo u šoku, jer do sada nismo imali takvo iskustvo. Ljekari su počeli ljude koji čekaju ispred ambulante da pitaju „ima li možda nekoga ko nije iz Lužnica ili tog kraja" – dotle je došlo, objašnjava dr Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja u Kragujevcu.

Broj zaraženih novim talasom korona virusa se u centru Šumadije iz dana u dan povećava, tako da je juče, u toku dana od 7 do 20 časova, bilo 96 novoinficiranih. Prema riječima dr Vasilija Antića, to znači da je praktično „svaki treći koji je došao na pregled sa simptomima, bio pozitivan“.