Gimnazija orkestar koncert1.jpg

Na Trgu slobode je povodom obilježavanja slave Grada i 100 godina od postojanja Gimnazije "Jovan Dučić" priređen devedesetominutni koncert Orkestra Gimnazije koji postoji pet godina.

Profesor muzičkog obrazovanja u Gimnaziji i dirigent Pero Bokić istakao je da su se odlučili da sviraju novi repertoar koji čine popularne domaće i strane melodije, pop i rok, pjesme grupe "Kvin", Adel, Zdravka Čolića, Riblje čorbe, Đorđa Balaševića. Ukupno 20 numera.

"Prije rata postojao je orkestar Gimnazije koji se oslanjao na Gradsku muziku koja je tada sačinjavala uglavnom duvačke sastave, a u ovom periodu koliko radim i koliko sam informisan ne postoji orkestar revijalnog tipa od ovoliko amatera članova osim Rok simfonije u Banjaluci. Trebinje jedino ima ovakav jedan sastav u zemlji", rekao je Bokić.

U dosadašnjih pet godina realizovano je nekoliko projekata kao što je projekat sa Gradskim orkestrom iz Stoca, kada je napravljen zajednički revijalni orkestar koji je nastupao u Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Stocu.

Gimnazija orkestar koncert2.jpg

"Na koncertu je nastupilo pet generacija trebinjske Gimnazije od učenika iz prvog i drugog razreda do studenata koji su već na drugoj godini fakulteta i rado su se odazvali da budu sa nama. Za mene ovaj nastup znači mnogo jer je moj djed 1922. godine krenuo u Gimnaziju, zatim moji roditelji i tetke, a ja sam je pohađao i sada sam profesor. Predstavljam tri generacije i nema cijene za ovo, jer priprema ovakvog koncerta je bila moja lična, moralna obaveza", ponosno je rekao Bokić.

Numera "Nocturno" posvećena je nedavno preminulom trebinjskom muzičaru Bobu Vučuru u znak zahvalnosti i godina rada koje je orkestru pružio i koji ih je inspirisao.