Marko sukovic.jpg

Član AK "Trebinje" Marko Šuković koji se takmičio za BiH novi je prvak Balkana za mlađe juniore u skoku u vis sa ličnim i državnim rekordom od 211 centimetara.

Treba istaći da je Marko sve visine preskočio u prvom pokušaju, a tri puta je rušio ljestivcu na visini od 214 centimetara.

Drugo mjesto osvojio je Volodymyr Savitskyi iz Ukrajine sa preskočenih 208 centimetara, a treće mjesto osvojio je Andrea Mita iz Grčke sa 205 centimetara.

Na ovom takmičenju učestvovala je i Sara Tomić, prethodno ispunivši normu na 800 metara što joj je omogućilo da uđe u reprezentaciju i ostvari prvi reprezentativni nastup. Ona je u svojoj trci zauzela osmo mjesto sa rezultatom 2:35,13.

Na prvenstvu je postavljen i novi svjetski rekord, a to je uradila fenomenalna Andrijana Vilagoš koja je bacila koplje 70,10 metara i tako postavila novi svjetski rekord u juniorskoj konkurenciji.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić otvorili su Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke koje je održano na novom stadionu kraj rijeke Ibar.

Zemlje učesnice su bile Srbija, Turska, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Izrael, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija i Ukrajina.